Tuňák s wasabi kaší

Tahle kombinace s prvky asijských wasabi chutí vás určitě okouzlí jako nás! Recept s tuňákem je rychlý a jednoduchý a věříme, že si ho zamilujete.

Co budete potřebovat?

  • 600 g brambor
  • Wasabi kořen, případně wasabi pasta
  • Máslo
  • Mléko
  • 2 steaky z tuňáka
  • Limeta
  • Citron
  • Pomeranč
  • Olivový olej
  • Petržel a koriandr
  • Sůl a pepř dle chuti

##PRODUCT-WIDGETS-37086##

Postup:

  1. Po rozmrazení tuňáka si připravte bramborovou kaši s wasabi pastou.
  2. Brambory nakrájejte na menší kostky, aby se vám uvařily rychleji.
  3. Mezitím si dejte povařit také mléko s máslem.
  4. Jakmile jsou brambory uvařené, sceďte je a přidejte do nich trochu rozpuštěného másla. Začněte vše šlehat do bramborové kaše a postupně přilévejte směs mléka a másla.
  5. Do kaše následně přidejte wasabi kořen nebo pastu. Bramborovou kaši nechte odpočinout v teple a vrhněte se na tuňáka.
  6. Nastrouhejte si kůru z citrusů – pozor, pouze její barevnou část, která není hořká. Nastrouhanou kůru si rozprostřete na prkénko.
  7. Tuňáka jemně nasolte po obvodu z obou stran a poté obalte v citronové kůře.
  8. Stejně jako u jiných steaků i tady si pořádně rozpalte pánev. Pak na ní zprudka steaky osmahněte z obou stran tak, aby byl střed stále lehce syrový.
  9. Na závěr si natrhejte směs koriandru a petržele.
  10. Servírujte wasabi kaši s tuňákem a vše posypejte bylinkami.

Přejeme vám dobrou chuť!