Tahle kombinace s prvky asijských wasabi chutí vás určitě okouzlí jako nás! Recept s tuňákem je rychlý a jednoduchý a věříme, že si ho zamilujete.
Co budete potřebovat?
- 600 g brambor
- Wasabi kořen, případně wasabi pasta
- Máslo
- Mléko
- 2 steaky z tuňáka
- Limeta
- Citron
- Pomeranč
- Olivový olej
- Petržel a koriandr
- Sůl a pepř dle chuti
##PRODUCT-WIDGETS-37086##
Postup:
- Po rozmrazení tuňáka si připravte bramborovou kaši s wasabi pastou.
- Brambory nakrájejte na menší kostky, aby se vám uvařily rychleji.
- Mezitím si dejte povařit také mléko s máslem.
- Jakmile jsou brambory uvařené, sceďte je a přidejte do nich trochu rozpuštěného másla. Začněte vše šlehat do bramborové kaše a postupně přilévejte směs mléka a másla.
- Do kaše následně přidejte wasabi kořen nebo pastu. Bramborovou kaši nechte odpočinout v teple a vrhněte se na tuňáka.
- Nastrouhejte si kůru z citrusů – pozor, pouze její barevnou část, která není hořká. Nastrouhanou kůru si rozprostřete na prkénko.
- Tuňáka jemně nasolte po obvodu z obou stran a poté obalte v citronové kůře.
- Stejně jako u jiných steaků i tady si pořádně rozpalte pánev. Pak na ní zprudka steaky osmahněte z obou stran tak, aby byl střed stále lehce syrový.
- Na závěr si natrhejte směs koriandru a petržele.
- Servírujte wasabi kaši s tuňákem a vše posypejte bylinkami.
Přejeme vám dobrou chuť!