Pečený arktický losos se spicy asijskou omáčkou

Kdo by nemiloval lososa? Jeho velkou výhodou je to, že ho můžete připravit prakticky na jakýkoliv způsob a bude vždy vynikající… Pokud máte tedy kvalitního lososa.

My pro vás máme náš oblíbený recept, který spojuje jemnou chuť lososa s pikantní asijskou omáčkou.

Co budete potřebovat?

  • 2 porce arktického lososa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • půl lžičky sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky medu
  • chilli omáčka dle chuti
  • 1 limetka
  • jasmínová rýže
  • sůl podle chuti​

##PRODUCT-WIDGETS-37087##

Postup:

  1. Naporcovaného lososa si nejprve nechte rozmrazit a poté lehce osušit papírovou utěrkou.
  2. Dejte si vařit rýži a poté se vrhněte na přípravu omáčky.
  3. Oloupejte si zázvor a spolu s česnekem ho nakrájejte najemnou.
  4. V mističce si smíchejte oleje, med, chilli omáčku dle chuti a šťávu z limetky. DO této směsi následně přimíchejte česnek a zázvor.
  5. Lososa důkladně potřete připravenou omáčkou a položte na plech s pečicím papírem. Klidně omáčkou porce ještě polijte.
  6. Následně pečte lososa v troubě předehřáté na 180 °C cca 12–13 minut.
  7. Lososa vyndejte z trouby a servírujte s uvařenou rýží. Nezapomeňte vše opět polít omáčkou.

Voilá, můžete servírovat! Dobrou chuť!