Kdo by nemiloval lososa? Jeho velkou výhodou je to, že ho můžete připravit prakticky na jakýkoliv způsob a bude vždy vynikající… Pokud máte tedy kvalitního lososa.
My pro vás máme náš oblíbený recept, který spojuje jemnou chuť lososa s pikantní asijskou omáčkou.
Co budete potřebovat?
- 2 porce arktického lososa
- 1 lžíce olivového oleje
- půl lžičky sezamového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky medu
- chilli omáčka dle chuti
- 1 limetka
- jasmínová rýže
- sůl podle chuti
##PRODUCT-WIDGETS-37087##
Postup:
- Naporcovaného lososa si nejprve nechte rozmrazit a poté lehce osušit papírovou utěrkou.
- Dejte si vařit rýži a poté se vrhněte na přípravu omáčky.
- Oloupejte si zázvor a spolu s česnekem ho nakrájejte najemnou.
- V mističce si smíchejte oleje, med, chilli omáčku dle chuti a šťávu z limetky. DO této směsi následně přimíchejte česnek a zázvor.
- Lososa důkladně potřete připravenou omáčkou a položte na plech s pečicím papírem. Klidně omáčkou porce ještě polijte.
- Následně pečte lososa v troubě předehřáté na 180 °C cca 12–13 minut.
- Lososa vyndejte z trouby a servírujte s uvařenou rýží. Nezapomeňte vše opět polít omáčkou.
Voilá, můžete servírovat! Dobrou chuť!