Pečená treska s čočkovým salátem

Hledáte rychlý a zdravý recept, který vás zasytí a chutná dobře? Pak jste tady správně! Treska je možná trochu opomíjenou rybou, která ale vyniká svou jemnou chutí a hlavně šťavnatostí! Tenhle recept na tresku tmavou v kombinaci s čočkou budete milovat.

Co budete potřebovat?

Na rybu:

Na salát:

  • 1 mrkev​
  • 1 petržel
  • 50 g másla
  • 150 g černé čočky 
  • hrst hladkolisté petržele
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup:

  1. Tresku si nechte nejprve rozmrazit. Poté ji jemně osušte papírovou utěrkou a osolte z obou stran.
  2. Poté se vrhneme na přípravu čočky. Tu propláchněte pod studenou vodou a nasypte do středně velkého hrnce. Přilijte k ní asi půl litru vody a přiveďte na mírném plameni k varu. Čočku vařte asi 20 minut, dokud nezměkne
  3. Po uvaření čočku sceďte a než zchladne, vrhněte se na zeleninu. Mrkev a petržel nakrájejte na malé kostičky.
  4. Na pánvi nechte rozpustit máslo a na něm následně najemno nakrájemnou zeleninu lehce orestujte. Měla by být měkká, ale ne příliš opečená.
  5. Čočku se zeleninou smíchejte, přidejte najemno nasekanou hladkolistou petržel a dochuťte solí a pepřem.
  6. Na závěr si připravte rybu. Na pánev umístěte pečicí papír a předtím, než na ni umístíte i rybu, na mírném plameni ji rozpalte. Až poté vložte na papír i filety a opékejte je 2 minuty z každé strany.

Voilá, můžete servírovat! Dobrou chuť!