Novinky, Strana 2

Krevety na grilu s tomatovým přelivem

Jednoduché, rychlé jídlo, kde spolu vše ladí - barvy, vůně i chutě.

 

Grill krevety s tomato přelivem pro 2 osoby

  • 1 stroužek Česnek
  • 100 ml Oliváč
  • 25 ml balsamico
  • 2 Špejle
  • 200 g Chery rajče
  • Petržel
  • chilli paprička
  • Sůl a pepř
  • oblíbené krevety

 

  • Na rajčátkový přeliv si cherry rajčata krájíme napůl, oliváč, balsamico ocet, snítka nasekané hladkolisté petržele, čili paprička (dle chuti), sůl, pepř.
  • Krevety očistíme od slupek – ocásky můžeme ponechat. Napícháme na špejle (tip: špejle namočte na chvilku do vody, aby vám na grilu nehořely). Krevety lehce osolíme, opepříme a grilujeme zprudka dozlatova
  • Krevety přelejeme naloženými rajčátky a podáváme s bílým pečivem
Lososový burger v ciabattě

rozpalte gril, umíchejte dressing a užijte si pořádného lososového dvouručáka!

Losos burger 2 osoby

  • Steaky z lososa
  • (Panceta)
  • 1/2 lžička Olivový olej
  • 4 polévkové lžíce majonéza,
  • 2 lžíce bílý jogurt
  • Kopr 1 snítka čerstvý
  • 1 stroužek česneku
  • Lemon
  • Ciabatta 2ks
  • Salát
  • Okurka hadovka

 

  • Nejprve si připravíme si koprový dip/dressing. Smícháme majonézu, bílý jogurt, snítku nasekaného kopru, špetku soli, pepř, citronovou kůru, pár kapek olivového oleje a česnek nasekaný najemno. Dáme na 10 min uležet do lednice.
  • Na kompletaci burgerů si nachystáme frisee salát (můžeme použít i mix trhaný salát, rukolu nebo polníček), dále půl hadovky nakrájené na kolečka a ciabatty šikmo seříznuté.
  • Lososa pečeme na středně rozpáleném grilu na kůži cca 2 min a pak otočíme na další 2 min na sval. Maso necháme odpočinout a mezitím dáme na 1min na gril opéct ciabattu.
  • Spodní půlku ciabatty pomažeme dressingem, na něj natrháme maso z lososa (kůži nepoužijeme), pokladame plátky okurky a salátem a přiklopíme druhou polovinou ciabatty.