rozpalte gril, umíchejte dressing a užijte si pořádného lososového dvouručáka!
Losos burger 2 osoby
- Steaky z lososa
- (Panceta)
- 1/2 lžička Olivový olej
- 4 polévkové lžíce majonéza,
- 2 lžíce bílý jogurt
- Kopr 1 snítka čerstvý
- 1 stroužek česneku
- Lemon
- Ciabatta 2ks
- Salát
- Okurka hadovka
- Nejprve si připravíme si koprový dip/dressing. Smícháme majonézu, bílý jogurt, snítku nasekaného kopru, špetku soli, pepř, citronovou kůru, pár kapek olivového oleje a česnek nasekaný najemno. Dáme na 10 min uležet do lednice.
- Na kompletaci burgerů si nachystáme frisee salát (můžeme použít i mix trhaný salát, rukolu nebo polníček), dále půl hadovky nakrájené na kolečka a ciabatty šikmo seříznuté.
- Lososa pečeme na středně rozpáleném grilu na kůži cca 2 min a pak otočíme na další 2 min na sval. Maso necháme odpočinout a mezitím dáme na 1min na gril opéct ciabattu.
- Spodní půlku ciabatty pomažeme dressingem, na něj natrháme maso z lososa (kůži nepoužijeme), pokladame plátky okurky a salátem a přiklopíme druhou polovinou ciabatty.